Актуальні поради для власників маленької кухні

04 Ноя 2017 р.

Скільки б не говорилося, що проблему маленьких кухонь можна вирішити, питання щодо її грамотного обладнання завжди будуть актуальні. Так, фахівці постійно думають над тим, як би зробити крихітну кухню максимально просторою і функціональною, а ми пропонуємо вам чергову порцію ідей на цей рахунок.

Лінійний кухонний гарнітур

Ми звикли, що кухонні меблі повинны займати 3 з 4 стін відведеного приміщення. Але чи обов’язково це? Якщо ви не фанат кулінарних шедеврів, вам не потрібен набір з всілякої техніки під рукою і для повного щастя вам достатньо одного-двох наборів каструль і пари сковорідок, то цілком розумним буде замовити не громіздкий гарнітур на дві і тим більше три стіни, а лінійну кухню . Так, вам буде де готувати, але і де зручно сісти поїсти — теж. Крім того, лінійна кухня зручна для процесу готування, в якому бере участь відразу дві людини, так що це чудова нагода долучити свою «половинку» до мистецтва кулінарії.

 

Задійте підвіконня

Нарікати на габарити кухні, в якій не задіяне підвіконня — просто дизайнерський гріх. Накривши його стільницею, ви отримуєте повноцінну робочу поверхню, яку, здавалося б, в маленькій кухні організувати просто нереально. До того ж днем ​​стільниця буде залита яскравим світлом, завдяки чому можна заощадити на електроенергії.

Кухня + комора

Нерідко кухні типових квартир оснащені коморами. Це, звичайно, зручне місце для зберігання консервації і банок з-під неї, але якщо ви можете знайти для цього добра інше місце, то рекомендуємо вам об’єднати комору з кухнею і ви отримаєте додатковий простір для маневрів під час готування або зручну нішу для полиць і техніки.

Місце над вікном

Якщо кухня зовсім вже крихітна, а відстань між вікном і стелею достатня, щоб пристосувати туди поличку — зробіть це. Як ви бачите, виглядає така ідея в реальності цілком адекватно, а система зберігання на кухні від цього лише виграла.

Скляні перегородки

Якщо ідея повного об’єднання кухні і житлової кімнати вас не приваблює по якійсь із причин, але все ж хочеться візуально розширити простір, спробуйте розглянути альтернативні варіанти: скляні перегородки, міжкімнатні вікна і т.д. Так, на перший погляд, подібна ідея може здатися занадто експресивною для типової квартири в наших широтах, але якщо подумати, то потрібно просто наважитися, зробити і все решту часу просто насолоджуватися практичністю такого рішення і захопленими вигуками гостей.

Забудьте про стандартні обідні столи

Оскільки в більшості випадків власники квартир вимушені облаштовувати столову прямо на кухні, їм доводиться шукати місце для обіднього столу. І, як правило, не дивлячись на габарити приміщення, це традиційний прямокутний стіл на чотирьох ногах. Але якщо подумати логічно, то розміри кухні все одно не дозволять розмістити за столом багато гостей, а для обіду в колі сім’ї можна вибрати модель столу і більш компактну. Це можуть бути невеликі круглі столики (завжди надають ресторанний шарм будь-якій кухні), напівкруглі стільниці на ніжках або навіть відкидні (стіл взагалі не буде заважати під час готування). Словом, альтернативне мислення в даній ситуації буде рятівним кругом.