Ви точно не знали, що повернути білизну речам можна так…

13 Ноя 2017 р.

Представляємо чотири прості бабусині рекомендації, які дійсно працюють. Вам теж знайома така проблема при пранні своїх улюблених білих нарядів, коли через пару-трійку спроб освіжити і надати вашому одягу вигляду новизни на виході ви отримуєте щось незрозумілого жовто-сірого відтінку? Щоб не викидати улюблену річ, ми рекомендуємо скористатися простими порадами, з якими, впевнені, впорається навіть молода господиня.

СПОСІБ №1

Наші бабусі знали толк в відбілюванні речей. Адже тоді ще не існувало такого різноманіття побутової хімії, тому жінкам доводилося винаходити власні методи, які дійсно б працювали. Один з таких способів полягає в наступному: в відро налити гарячу воду (краще, якщо це буде не пластикове відро), розмішати трохи марганцівки (щоб вода стала трохи рожевою) і додати трохи прального порошку (200 г буде достатньо). Все це ретельно розмішати, поки порошок не розчиниться. Потім накрити відро кришкою, почекати, поки вода стане кімнатної температури, і опустити туди свої речі. Ретельно прополоскати.

СПОСІБ №2

Щоб освіжити і надати білосніжне сяйво нарядам з льону або бавовни, можна скористатися наступним способом. У воду додайте трохи нашатирного спирту (якщо забруднення сильне, то можна ще капнути пару ложок скипидару), ретельно перемішати і замочити в цій воді одяг на кілька годин. Далі випрати в звичайному режимі.

СПОСІБ №3

Щоб надати білизну гіпюру або тюлю, підійде ще один перевірений метод. У відро налити гарячу воду, додати перекис водню (пару столових ложок) і нашатирний спирт (однієї ложки буде достатньо). Розчин ретельно перемішати, замочити в ньому речі на 30 хвилин, а потім випрати як звичайно.

СПОСІБ №4

Відбілити речі можна ще одним способом. Приготуйте розчин (на 2 літри води розчинити 1 ч.л. 3% -ного перекису і трохи соди), замочіть одяг і залиште на 20 хвилин. Періодично речі необхідно перевертати, а потім ретельно прополоскати.