Комфортна спальня: відкриваємо секрети!

26 Окт 2017 р.

Досить таки поширена ситуація, коли для створення комфортних умов в спальні, витрачається багато сил, а ще більше фінансових коштів. І начебто все підібрано зі смаком, і приміщення наповнюють лише останні новинки в світі дизайну, але яким би там не було приміщення все одно воно виглядає не комфортно.

Часто дуже важко знайти відповідь на питання: «Чому все таки кімната не стає комфортною?». Якщо ви теж стикалися з подібною ситуацією, то ця стаття допоможе вирішити вам подібні проблеми.

Розташування меблів

Грамотне планування спальні — запорука комфортних умов, а навпаки захаращене приміщення створить лише дисгармонію. Навіть на підсвідомому сприйнятті, величезна кількість непотрібних речей в приміщенні починають тиснути на вас, від чого може з’явитися навіть почуття роздратованості. Продумане розташування елементів в спальні, зробить простір ширше, і допоможе навіть пересуватися по ньому в темний час доби, оскільки проходи будуть чітко видні і не завантажені різними деталями.


Клімат в приміщенні

Температурні умови так само грають велику роль, коли мова йде про комфорт, оскільки занадто низька температура, як і занадто висока швидше за все викличуть відчуття дискомфорту. А оскільки для кожної людини, різна температура є комфортною, дизайнери рекомендують встановлювати в приміщенні кондиціонер або спліт-систему.

Такі елементи допоможуть вирішити будь-які температурні скачки, і підібрати сприятливу температуру для кожної людини. А для того що б створити максимально комфортні кліматичні умови, рекомендуємо також придбати і зволожувач.


Освітлення

Про яку б кімнаті в будинку не йшлося, багато людей допускають одну і ту ж помилку, вважаючи, що одного джерела освітлення в приміщенні буде більш ніж достатньо. Насправді це зовсім не так, для того що б кімната була максимально комфортною, потрібно використовувати декілька різних джерел освітлення
одночасно.
Наприклад в спальні необхідно в першу чергу обладнати центральне освітлення — люстру, а як додаткове можна використовувати підсвічування по периметру кімнати. Не зайвими будуть і приліжкові світильники, особливо для любителів почитати перед сном, в той час коли друга половинка вважає за краще поспати. Для створення інтимної атмосфери з приглушеним світлом, рекомендуємо обладнати кімнату диммером, і самостійно регулювати ступінь освітлення.

Звукоізоляція

Дуже не розумно нехтувати таким важливим фактором як звукоізоляція, адже спальня це в першу чергу місце для усамітнення і відпочинку. А про який комфорт може бути мова, коли через стіни чути гучних сусідів, або через вікна шум міста?

Ліжко

Чудово коли у вас в спальні розкішне і красиве ліжко. Адже коли вас відвідають гості, вони обов’язково будуть у захваті від такої деталі, та й ви самі щодня зможете отримувати естетичне задоволення від вашої спальні. Але при виборі ліжка, існує більш важливий критерій, і це — зручність, повірте лише одна краса спального місця буде радувати вас не довго.

Зручне ліжко — це хороший і якісний сон, який тільки сприятливо відображається на здоров’ї і настрої.

Палітра кольорів

Комфортна колірна палітра в спальні, питання досить індивідуальне, оскільки одним людям підходить одна колірна гамма, а іншим зовсім інша. Якщо ви плануєте самостійно змінити колірне рішення в будинку, радимо вам підійти до питання про колірні сполучення, досить серйозно.
Але все ж в спальні, рекомендуємо віддати перевагу світлим і пастельним відтінкам. А ось від яскравих і агресивних кольорів, краще відмовитися, оскільки вони не сприяють спокою і релаксації.


Дизайн

Так само як і колірна гамма, стиль дизайну потрібно підбирато індивідуально, хто любить класичний напрям, а хтось мінімалізм, або ж простий але такий чарівний прованс. Але повернувшись до назви цієї статті, хочемо зазначити, що більш комфортним дизайн буде виглядати коли на підлозі біля ліжка буде м’який килимок, на ліжку теплий плед і кілька подушок.

Керуйтеся власними бажаннями, і не створюйте ніяких кордонів, спальня це особисто ваша територія усамітнення, зробіть її такою, як підказують ваші почуття. Творчого вам натхнення, і вдалих звершень в дизайні інтер’єру!